Haluttomuuden syynä omien tarpeiden ohittaminen

Haluttomuuden syynä omien tarpeiden ohittaminen

Koetko seksuaalista haluttomuutta, mutta syy ei ole fyysinen? Todennäköisesti olet unohtanut omat tarpeesi. Kun tarpeet eivät toteudu, myös seksuaalinen halukkuus hiipuu.

Haluttomuus on yksi yleisimmistä syistä, miksi ihminen varaa ajan etävastaanotolleni. Syitä haluttomuuteen on paljon, mutta todella usein päädymme asiakkaideni kanssa keskustelemaan tarpeista.

Kun omat tarpeet eivät toteudu ja niitä ei välttämättä edes tunnista, ihmisen elämänilo alkaa kadota. Elämästä tulee suorittamista ja tuntuu siltä, että elämää ohjailee joku ihan muu.

Kadonnutta elämäniloa etsimässä

Ihmisen hyvinvointiin vaikuttaa merkittävästi omien tarpeiden toteutuminen. Tarpeita voivat olla esimerkiksi oma aika, läheisyys, myönteinen palaute tai kuulluksi tuleminen. 

Kukaan muu ei voi huolehtia tarpeiden toteutumista kuin ihminen itse. Sen lisäksi, että omat tarpeet tulisi tuntea, niistä pitäisi pystyä myös kommunikoimaan.

Omista tarpeista huolehtiminen lisää elämäniloa. Kun ihminen on tyytyväinen, seksiäkin tekee todennäköisemmin mieli – ihan omista lähtökohdista eikä kenenkään muun tarpeista käsin.

Tunne tarpeesi ja elä täyttä elämää

Minkä tarpeen toteutuminen tekisi sinut juuri tällä hetkellä hieman tyytyväisemmäksi ja onnellisemmaksi? Minkä pienen askeleen voisit ottaa tarpeen toteutumista kohti?

Jos sinusta tuntuu, että sinun on vaikeaa tunnistaa tarpeitasi ja et elä niin täyttä elämää kuin haluaisit, olen perustanut Tunne tarpeesi ja elä täyttä elämää -sähköpostikurssin. 

Kurssi kestää neljä viikkoa, ja saat viikoittain tehtäviä omien tarpeiden, unelmien ja tavoitteiden pohtimiseen. Opit tuntemaan tarpeesi ja kommunikoimaan niistä.

Nautinnollinen elämä johtaa myös nautinnolliseen seksielämään. Olisiko aika lopettaa torkuttaminen ja elää elämää täysin hereillä?

Tunne tarpeesi ja elä täyttä elämää -sähköpostikurssi alkaa perjantaina 14.7. Ilmoittaudu tästä.

Ei viestejä
Etsi