Pitäisi tehdä sitä, tätä ja tuota. Pitääkö, oikeasti?

Pitäisi tehdä sitä, tätä ja tuota. Pitääkö, oikeasti?

Vievätkö velvollisuudet lähes kaiken energiasi? Eikö kivoihin asioihin tunnu jäävän aikaa tai jaksamista? Tee pieni tehtävä, jonka ideoin eräälle asiakkaalleni.

 Ota kynää ja paperia ja kirjoita otsikot:  

  • Minun pitää tehdä
  • Minä tykkään tehdä

Listaa ensimmäisen otsikon ympärille asioita, joita ajattelet, että sinun pitää tehdä. Kirjoita toisen otsikon ympärille asioita, joiden tekemisestä nautit. Voit myös piirtää tai maalata.

Pohdi, miten voisit karsia määrällisesti tai ajallisesti "pitää tehdä" -listaa. Mikä on oikeasti välttämätöntä? Valitse "tykkään tehdä" -listalta vaikka yksi asia, jolle alat pyhittää hieman aikaa.

Jotta ihminen voi hyvin, hän tarvitsee iloa ja mielihyvää tuovia asioita elämäänsä. Kun elämässä on nautintoa, jaksaa hoitaa velvollisuuksiakin paremmin.

Mikäli elämä on pelkkää suorittamista ja velvollisuuksien hoitamista, voimavarat hiipuvat ja riskinä on uupuminen.

Voit myös vastata seuraaviin kysymyksiin, jotka ovat Yvonne Dolanin Pieni askel – Tie hyvään elämään traumaattisen kokemuksen jälkeen -kirjasta:

  • Jos eläisit enemmän toiveidesi mukaan sen sijaan, että käytät paljon aikaa siihen mitä sinun "pitäisi" tehdä, mitä hyödyllisiä asioita saattaisi tapahtua elämässäsi?
  • Mikä olisi pieni askel, jonka voisit ottaa käynnistääksesi joitakin näistä nyt löytämistäsi aktiviteeteista?
  • Mikä pieni merkki osoittaisi, että olet alkanut liikkua tähän suuntaan?

Sinulla on lupa nauttia.  <3:lla Satu

Ei viestejä
Etsi